Biografia Larisei Iordache

Larisa Iordache (născută în 19 iunie 1996, București, România) este membră a lotului naţional de gimnastică artistică a României. Cel mai mult îi place să lucreze la bârnă și sol. În 2012, la primul ei Campionat European ca senioară, a devenit campioană europeană la sol și cu echipa, și vicecampioană la bârnă.

Începutul carierei

Iordache a început gimnastica la Clubul CSS Dinamo București la vârsta de patru ani și jumătate. În 2008 a devenit membră a lotului național de gimnastică unde a fost antrenată de către Ramona Micu, Adela Popa, Cristian Moldovan și Lacramioara Moldovan.[1] Ca și junioară a avut o carieră de succes, fiind medaliată la diverse competiții internaționale. De exemplu, la Campionatele Europene din 2010 a câștigat patru medalii (una de aur, două de argint și una de bronz) iar la Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2011 și-a îmbogățit colecția de medalii cu încă șase: trei de aur și trei de argint.[2][3][4]

2009-2010

În 2009, Larisa a câștigat prestigiosul Trofeu Top Gym. La aceeași competiție a câștigat aurul la bârnă, bronzul cu echipa și s-a clasat a șaptea în finala la paralele.[5] Seria succeselor a continuat la Campionatele Internaționale ale României unde punctajele obținute de Larisa la bârnă și sol au fost cele mai mari din tot concursul, incluzându-le aici și pe senioare.[6] Mai târziu în acel an a făcut parte din echipa de junioare ce a reprezentat România la Campionatele Europene din 2010. Aici a câștigat medalia de aur la sol, la egalitate cu Anastasia Grishina, a câștigat medalia de argint la bârnă și cu echipa, medalia de bronz la individual compus și s-a clasat a patra în finala la sărituri.[2].

2011

2011 i-a adus Larisei mai multe titluri internaționale la individual compus, cum ar fi cele de la Trnava Gym-Festival (59.500), de la întâlnirea amicală cu Marea Britanie (58.300) sau din Franța, Larisa ajutând clubul Alliance Dijon Gym 21 să câștige primul loc la Campionatele Franței, contribuind cu un total de 58.800.[3] Apogeul acestui an a fost atins la Festivalul Olimpic al Tineretului European, de unde Larisa s-a întors cu șase medalii dintre care trei de aur (individual compus, bârnă și sol) și trei de argint (cu echipa, paralele și sărituri).[3][4]

Senioratul

2012

Larisa Iordache și-a făcut debutul la senioare participând la Cupa Americii in martie 2012, unde s-a clasat a treia la individual compus după Jordyn Wieber și Alexandra Raisman. La finalul lunii martie a participat alături de câteva dintre colegele ei la Cupa Mondială de la Doha unde s-a calificat doar în finala de la paralele, după o ratare la bârnă în calificări. La paralele a încheiat concursul pe poziția a patra.[7]. Luna aprilie i-a adus 2 concursuri amicale, în Franța și Germania. În Franța a prezentat un nou exercițiu la sol, unde ca noutate a introdus una dintre cele mai dificile elemente din cod, elementul "Silivaș".[8] În luna mai au avut loc Campionatele Europene de la Bruxelles unde Larisa a contribuit la câștigarea medaliei de aur cu echipa. Individual s-a calificat în finala la sol, bârnă și paralele, împreună cu Anastasia Grishina fiind singurele gimnaste calificate în trei finale. După renunțarea la finala de la paralele, Larisa a câștigat medalia de aur la sol și medalia de argint la bârnă, clasându-se după coechipiera ei, Cătălina Ponor.[7].

Referințe

  1. The Journal The New Nadia (Romanian), by Loreta Popa, March 3, 2008
  2. European Union of Gymnastics Statistics Women’s Artistic Gymnastics
  3. International Gymnast Magazine Iordache, Tulloch win EYOF all around titles, Amanda Turner, July 28, 2011
  4. International Gymnast Magazine Iordache, Tulloch win again as EYOF ends, Amanda Turner, July 29, 2011
  5. Gymnastics Results Top Gym 2009
  6. Gymnastics Results 2010 Romanian International Championships
  7. International Gymnastics Federation Events: Doha World Cup
  8. The couch gymnast Oh, the places you'll go Larisa, Brigid McCarthy, April 22, 2012

© Wikipedia. Modificat de Alan Owen. O copie transparentă puteți găsi aici.

Această biografie este disponibilă pentru a fi duplicată sub Licența Creative Commons Attribution-ShareAlike

 Condiții de Utilizare / Webmaster: Monagym / Găzduit de către: Hermon.net