Bine ați venit pe site-ul Larisa Iordache Online, site dedicat talentatei gimnaste Larisa Iordache. În 2012, primul an de seniorat, Larisa a devenit Campioană Europeană cu Echipa și la Sol și Vicecampioană Europeană la Bârnă.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Larisa!

Larisa Iordache absentă de la Internaționalele Franței
Maine, 16 martie, debutează în “Vendée” din Roche sur Yon (Franța), etapa de Cupă Mondială, concurs inclus în cadrul mai larg al Internaționalelor Franței, o competiție de înaltă clasă și la care și-au anunțat participarea o serie de gimnaste și gimnaști din 30 de țări. La aceste întreceri vor participa și sportivii noștri Diana Bulimar și Flavius Koczi. Ca urmare a unei ușoare accidentări înaintea plecării, Larisa Iordache nu a mai făcut deplasarea în Franța, antrenorii luând această decizie pentru a o proteja în vederea viitoarelor competiții.

Sursa: romgym.ro
Postat în 15 martie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Larisa Iordache, Diana Bulimar și Flavius Koczi vor participa în acest week-end la Internaționalele Franței
Etapă de Cupă Mondială, la Internaționalele Franței participă elita gimnasticii, la fiecare aparat fiind invitați cei 8 finaliști ai Jocurilor Olimpice de la Londra 2012, precum și cei mai buni patru din circuitul Cupei Mondiale 2012.

Reprezentanții noștri, care se pregătesc și pentru Campionatele Europene individuale de la Moscova (17-21 aprilie 2013), sunt cotați printre cei mai serioși și valoroși competitori ai acestei a 19-a ediții a Internaționalelor Franței, Larisa Iordache urmând să evolueze la toate cele patru aparate, în timp ce Diana Bulimar va fi prezentă la bârnă și sol iar campionul european 2012 de la Montpellier, Flavius Koczi, va intra în concursul de la sol și sărituri.


Program (ora locala)

Sambata – 16 martie - Calificări

14:05 – MAG Sol & MAG Cal
14:45 – MAG Inele & WAG Sărituri
15.25 – MAG  Sărituri & WAG Paralele
16:35 – MAG Paralele & WAG Bârnă
17:15 – MAG Bară & WAG Sol

Duminica – 17 martie - Finale

Pentru alte amanunte, click aici: Lista de startTragere la sorțiÎnscrieriNațiuni prezenteDirective Internaționalele Franței

Sursa: www.romgym.ro (corecturi: monagym)


Video TVR:
Postat în 14 martie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Știrile TVR: În pregătire pentru europene
Postat în 8 martie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Fetele au primit o criosauna cu ajutorul sponsorilor
Postat în 7 martie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Gimnastele si gimnastii seniori la Cupa Mondiala de la Cottbus si Doha
Dupa participarea junioarelor la “Nadia Comaneci International Invitational” si apropiatul start in “International & Classique Gymnix” (Montreal, 7-10 martie), si la nivelul seniorilor calendarul competitional cuprinde trei competitii majore: Internationalele Frantei (16-17 martie, la Roche sur Yon) – in cadrul Cupei Mondiale, precum si “Turneul Maestrilor” (20 – 24 martie, Cottbus) si Challenge Cup Doha (27 – 29 martie) - competitie care va purta din acest an numele de Coupe du Monde Challenge FIG - concursuri la care vor fi prezenti si reprezentantii gimnasticii noastre.


La cea de a 19-a editie a Internationalelor Frantei, din 16 si 17 martie, de la La Roche sur Yon vor participa Larisa Iordache (paralele, barna), Diana Bulimar (barna) si Flavius Koczi (sol, sarituri), in acelasi timp fiind anuntate si inscrierile pentru celelalte doua concursuri, de la Cottbus si Doha.


CottbusIntre 20 si 24 martie 2013 se vor reuni in Lausitz-Arena din Cottbus, pentru a se afla la startul celei de a 37-a editie a “Turneului Maestrilor” peste 150 de gimnasti aproape 100 de gimnaste din 47 de tari, intre care SUA, Japonia, China, Rusia, Germania, Franta, Belgia si Romania, intr-un eveniment care ocupa un loc aparte in calendarul competitional al gimnasticii mondiale.
La editia din acest an a acestui Turneu al Maestrilor vor lua parte Larisa Iordache si Diana Bulimar – vor concura la trei aparate: paralele, barna, sol, precum si Ovidiu Buidoso (cal), Vlad Cotuna (sol, paralele, bara), Cristian Bataga (sol, inele, sarituri, paralele) si Andrei Ursache (cal).


Dupa succesul de anul trecut al concursului din Capitala Qatarului, si in acest an multi gimnasti de valoare se vor reuni in Aspire din Doha, intre 27 si 29 martie, pentru o noua editie a intrecerii, etapa in cadrul Cupei Mondiale Challenge FIG.


Gimnastica feminina romaneasca va fi reprezentata de Larisa Iordache, care va evolua la toate cele patru aparate – anul trecut a terminat pe locul 4 la paralele – si Diana Bulimar – paralele, barna, sol, cu o pozitie secunda la ultimul aparat in 2012, dupa Catalina Ponor. Fetele vor fi insotite in Aspire Arena din Doha de antrenorii Octavian Bellu si Lucian Sandu.
La randul ei, echipa masculina va fi alcatuita din Flavius Koczi (sol, sarituri), Marius Berbecar (sarituri, paralele), Andrei V. Muntean (inele, paralele) si Daniel Radeanu (sol), sub indrumarea antrenorilor Vasile Vug si Marius Urzica.


Concursuri importante, in fond prime repere in cadrul pregatirilor pentru Campionatele Europene individuale de la Moscova (17-21 aprilie), in ceea ce ii priveste pe seniori, si Festivalul Oliumpic al Tineretului European (14 – 19 iulie), daca ii avem in vedere pe juniori, precum si in perspectiva formarii unor performeri capabili sa mentina gimnastica romaneasca in prim-planul marilor reusite.


Sursa: romgym.ro
Postat în 27 februarie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Larisa Iordache, Diana Bulimar si Flavius Koczi la Internationalele Frantei
Internationaux2013-Affiche-ptt


Dupa numeroase editii desfasurate la Palais Omnisports Paris-Bercy, care este in plin proces de modernizare, Internationalele Frantei se muta la Vendéspace, cea de a 19-a editie constituindu-se si in etapa a Cupei Mondiale, concursul fiind programat in 16 si 17 martie.


La Roche sur Yon se vor reuni, desigur, nume grele ale gimnasticii internationale, in aceasta competitie care este numai pe aparate, de altfel singura in acest system din circuitul acestui an. Forul nostru de specialitate a anuntat pentru Internationalele Frantei participarea Larisei Iordache (paralele, barna), Dianei Bulimar (barna) si a lui Flavius Koczi (sol, sarituri).


Ierarhia individuala pe aparate include lista combinata din Cupa Mondiala si Challenge Cup, invingatorii fiind desemnati la finalul concursului de la Osijek, ultimul in calendarul competitional FIG 2013. Castigatorii 2013 Individual Apparatus World Cup & Challenge Cup Series vor fi cei care acumuleaza cel mai mare numar de puncte la fiecare aparat, fiind luate in calcul cele mai bune patru rezultate.


Sursa: romgym.ro
Postat în 26 februarie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Iordache şi Bulimar, nucleul viitoarei echipe de gimnastică a României! Ce spun de anul 2012 şi ce dorinţe şi-au pus pentru 2013


Campioane europene cu echipa la Bruxelles şi medaliate cu bronz olimpic la Londra, Larisa Iordache (16 ani) şi Diana Bulimar (17 ani) sunt baza pe care se va construi viitoare echipă a României. Aflată în primul an de seniorat, Larisa a devenit campioană europeană la sol şi vicecampioană europeană la bârnă, în timp ce Diana s-a dovedit un adevărat om de echipă atât la Europene, cât şi la Jocurile Olimpice, prin evoluţiile ei sigure, în deschiderea concursului dând siguranţă şi încredere colegelor. La vremea bilanţului şi a dorinţelor de An Nou, Larisa şi Didi au  explicat pentru ProSport cum a arătat anul ce se apropie de final şi ce obiective au pentru 2013.


Cum a fost anul 2012 pentru voi?

Bulimar: Şi cu bune, şi cu rele. Rău a fost cu accidentările care ne-au tras destul de mult înapoi pentru că atunci când înveţi un element şi îl exersezi, te obişnuieşti cu el, e greu să iei pauză forţată şi să o iei iarăşi de la zero. Dar este important că lucrurile bune, cred eu, au fost mai multe decât cele rele şi mă gândesc la medaliile cu echipa la Europene şi la Olimpiadă

Iordache: A fost primul meu an la seniorat şi aş putea spune că sunt destul de mulţumită, se putea şi mai mult, dar cu accidentarea pe care am avut-o nu aş fi avut cum să mă autodepăşesc. Pentru mine cel mai greu a fost că nu am putut ajuta aşa cum trebuie echipa la Jocurile Olimpice. Mi-a fost ciudă de acea accidentare, îmi doream foarte mult să obţin şi o medalie individuală la Londra, dar până la urmă trebuie să lăsăm totul în spate şi să încercăm să fie mai bine pe viitor.


Cum a fost întoarcerea în sală după Londra?

Bulimar: Ca orice întoarcere după vacanţă. Am început treptat, cu elemente noi, am pornit cu gândul la concursurile de la anul, e o perioadă normală de antrenament.

Iordache: Pentru mine a fost un pic mai greu pentru că a fost şi dezamăgirea de la Londra, dar ajutată de domnii antrenori şi de colege am reuşit să trec peste acel moment. Mă gândesc deja la Europenele şi Mondialele de la anul şi încerc să trag cât mai tare pentru a-mi lua revanşa acolo.


V-aţi obişnuit cu palmierele?

Bulimar: Daaa. Ne-a luat ceva timp, şi acum uneori am senzaţia că mi se duc mâinile pe bară, dar e mult mai bine. Ştim că e pentru binele nostru, să ne ajute să creştem mai mult la acest aparat.

Iordache: Merge! (zâmbeşte)


Aţi început să lucraţi pe noul cod de punctaj ce va fi valabil din 2013?

Bulimar: Da. Trebuie să mai adăugăm în continuare elemente, să mai creştem notele de plecare, unele legări pe care le aveam au scăzut ca punctaj. Îmi doresc ca la anul să concurez pe patru aparate, să fac individualul compus, însă pentru asta trebuie să îmi îmbunătăţesc săritura.

Iordache: Şi eu mai am de crescut la unele aparate, bine îmi doresc să îmi măresc notele la toate pentru că vreau mult o medalie la individual compus.


Larisa, odată cu retragerea Cătălinei Ponor şi a Sandrei Izbaşa poţi deveni noul lider al echipei. Eşti pregătită?

Este o responsabilitate mare pentru că sunt conştientă că eu şi Didi (nr. Bulimar) trebuie să fim motoarele viitoarei echipe. Pentru mine contează mult că nu voi fi singură şi că o am lângă mine pe Didi şi ne susţinem şi ne încurajăm şi e mai bine aşa.


Mai sunteţi colege de cameră?

(se uită una la alta şi râd) Normal. Cum altfel?


Larisa, în condiţiile în care tu şi Didi veţi fi nucleul noii echipe, crezi că ţi se mai potriveşte porecla de “Pici”?

(râde) Eu niciodată nu m-am simţit “Pici”. Cred că m-am maturizat destul de mult în acest an, a fost primul meu an la seniorat şi consider că am crescut mult şi ca experienţă de concurs, dar şi ca gândire.


Ce vă doriţi pentru 2013?

Bulimar: Să fie fără accidentări, să evoluez la toate aparatele, să fac cât mai bine şi dacă fac cât mai bine, sunt convinsă că vor veni şi medaliile.

Iordache: Să trecem peste toate obstacolele care ni se vor ivi, să avem puterea de a munci mai mult în antrenamente şi să obţin o medalie la individual compus.


Sursa: Prosport
Postat în 26 februarie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
TV Show cu fetele de Craciun
Postat în 26 februarie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Larisa Iordache, locul al doilea în finala pentru premiul Piotr Nurowski
londra


Gimnasta Larisa Iordache, componenta a lotului naţional care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Londra, a ocupat locul al doilea în finala pentru obţinerea premiului Piotr Nurowski, fiind devansata de inotatoarea Charlotte Bonnet (Franţa).

Trofeul pentru locul al doilea obtinut de gimnasta noastra este onorant atat pentru sportiva si antrenorii sai cat si pentru imaginea Romaniei”, a declarat Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR). “In opinia noastra Larisa Iordache putea obtine chiar si marele premiu, dar oricum rezultatul este excelent si gimnasta merita felicitari”.

Distinctia, creata pentru a fi oferita celui mai valoros tanar sportiv european, a fost acordata de catre reprezentantii Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC), pentru a doua oara de la infiintare, in cadrul celei de a 41-a Adunari Generale a EOC care a avut loc la Roma la finalul saptamanii trecute.

Alaturi de Larisa Iordache si Charlotte Bonnet, printre cei cinci finalisti desemnati s-au mai aflat inotatoarea Ruta Meilutyte (Lituania), schiorul alpin, Marco Schwarz (Austria) si gimnastul, Oleg Stepko (Ucraina).

Premiul Piotr Nurowski a fost creat in 2011 in memoria fostului presedinte al Comitetului Olimpic Polonez, un reprezentat de marca al olimpismului international care a pierit intr-un tragic accident aviatic in aprilie 2010.

Pe langa omagiul pe care il aduce lui Piotr Nurowski, prin acest premiu EOC doreste sa-i incurajeze pe tinerii sportivi sa se dedice sportului de mare performanta si in acelasi timp sa fie un exemplu pentru viitoarele generatii in ceea ce priveste adoptarea unui stil de viata sanatos, bazat pe valorile si principiile olimpice.

Sursa: amosnews.ro
Postat în 11 decembrie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Video: Good Bye, London!Postat în 10 decembrie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net