Bine ați venit pe site-ul Larisa Iordache Online, site dedicat talentatei gimnaste Larisa Iordache. În 2012, primul an de seniorat, Larisa a devenit Campioană Europeană cu Echipa și la Sol și Vicecampioană Europeană la Bârnă.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Larisa!

Vești proaste: Larisa are dureri la călcâi :(

FOTO: NBCOlympics

Larisa Iordache, noua stea şi singura gimnastă a României creditată cu mari şanse la individual compus, acuză de cîteva zile dureri severe în zona unui călcîi.


Ea a fost tratată cu antiinflamatoare şi ultrasunete, dar durerile au persistat. I s-a făcut o rezonanţă magnetică şi verdictul medicilor din Satul Olimpic a fost “fasciită”.


Conform specialiştilor, fasciita pe înţelesul tuturor este o afecţiune a membranei care înveleşte călcîiul, pe care e posibil ca Larisa să şi-o fi lezat la zecile de mii de aterizări, după salturile pe bîrnă.


Tenismana Sorana Cârstea, ea însăși prezentă în Satul Olimpic, a avut fasciită și a izbutit să joace o vreme ”pe durere”, după cum se spune în limbaj sportiv, dar apoi a luat o pauză îndelungată.


În cazul gimnastei, alerta s-a accentuat pentru că durerile au persistat şi, aseară, Larisa Iordache a ajuns la o clinică din Londra unde lucrează un ortoped german cu care antrenorii Belu şi Bitang au mai lucrat la Jocurile Olimpice de la Atena.
Această a doua opinie este hotărîtoare. “Puteţi încerca să lucreze dacă rezistă la durere, dar nu sîntem siguri de acest lucru” a fost sfatul medicilor din Satul Olimpic.

În aceste cazuri, cea care decide în final să continue să se antreneze şi să concureze cu dureri este chiar sportiva. Pentru România o eventuală neparticipare a Larisei în concurs sau o participare la capacități diminuate ar fi, realist vorbind, imposibil de compensat.


În lot mai există încă două nume de mare valoare, Cătălina Ponor și Sandra Izbașa, care au șanse aproape certe la medalii pe aparate, dar Larisa are de partea ei ”factorul moment” și este singura care se poate bate pentru podium la individual compus iar, pentru clasamentul pe podium al echipei, evoluția ei este crucială.


Sursa: Cătălin Tolontan, jurnalist GSP


UPDATE: Puteți urmări aici un inteviu cu Monica Roșu de pe dolce-sport.ro în care vorbește despre problema Larisei.
Postat în 26 iulie 2012
Nume:
E-mail: (optional)
Zâmbet: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Control de Spam: Pentru a confirma că nu eşti un spammer, scrie "hello" în secţiunea de mai jos (fără ghilimele).

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net