Bine ați venit pe site-ul Larisa Iordache Online, site dedicat talentatei gimnaste Larisa Iordache. În 2012, primul an de seniorat, Larisa a devenit Campioană Europeană cu Echipa și la Sol și Vicecampioană Europeană la Bârnă.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Larisa!

Mariana Bitang: "Larisa aleargă pe holuri să-mi arate că nu are dureri"Bitang susţine că accidentarea îi compromite şansele Larisei la individual compus Mariana Bitang a acordat un interviu ProSport, în care a prezentat starea de moment a Larisei Iordache.


Este o stare de îngrijorare?
Ca să fim mai direcţi, este o stare care compromite şansele de medalie ale echipei României. Şi este o stare care compromite şansele Larisei la individual compus. Acum se fac eforturi să o recuperăm să poată concura măcar pentru un aparat.


De ce aţi apelat la doctorul echipei Germaniei?
Noi suntem în epoca de piatră în ceea ce priveşte medicina sportivă şi ca să facem un "tape" (nr - faţă specială) cu care ea zice că se simte foarte bine trebuie să mergem şi să ne rugăm la delegaţia germană sau la orice altă delegaţie.


Nu mai există nicio rază de speranţă?
Eu personal nu sunt de acord cu aruncarea unui sportiv accidentat în concurs. Pentru că nu cred în minuni. Nu ştiu ce s-ar putea întâmpla de la o zi la alta. Este trist că s-a ajuns aici, pentru că ea nu a venit niciodată să sesizeze durerea. Eu am observat că ceva nu e în regulă şi am trimis‑o la RMN. Ea nu a spus niciun moment că o doare. Poate va fi învăţătură de minte pentru celelalte generaţii.


Altădată spuneam că e un lucru bun că trece peste durere...
La o anumită vârstă trebuie să ştii să-ţi dozezi afecţiunea. Vorbeam cu Sorana Cîrstea, a avut şi ea această afecţiune şi a jucat un an. Nu este însă acelaşi lucru, sunt sporturi cu semnificaţii diferite. În gimnastică există riscul să baţi şi să pleci într‑o anumită mişcare de maximă complexitate şi să nu mai ştii pe unde eşti de durere. Este adevărat, în gimnastică s-a lucrat cu fracturi. Lavinia Miloşovici a lucrat un ciclu olimpic, între Barcelona şi Atlanta, cu două fragmente osoase în gleznă şi cu glezna umflată tot timpul. Dar acum e altceva.


Măcar poate încerca...
Este adevărat că şi acum i s-a spus că poate încerca să lucreze cu acest "tape", dar cât mai puţin. În gimnastică nu poţi lucra cu jumătăţi de măsură. Dacă nu ia contact cu aparatele, nu o să intre direct în concurs. O las să încerce, dar nu mai pot vorbi de Larisa Iordache cu care am venit aici. Ar fi o Larisa Iordache aruncată la disperare la care te-ai ruga la Dumnezeu să nu se întâmple mai rău.


Larisa ce spune? Este afectată?
Ea alerga pe holuri să mă convingă că nu are nimic, să-mi arate că poate. Mai aştept punctul de vedere al medicului echipei Germaniei. Să vedem ce spune şi dânsul. Cu tape-ul pus, Larisa spune că nu mai are dureri deloc. Ea are o inflamaţie la nivelul călcâiului. De unde a apărut, nu ştiu?


Unde ar forţa mai mult, la bârnă sau la sol?
La ambele. Pentru că la bârnă la 360 aterizează exact la zona care a durut-o, iar solul este foarte complex şi riscul e mare. Iar la sol dacă nu-i bagi toate elementele degeaba o mai înscrii.


Unde e pierderea cea mai mare la echipă?
La bârnă. Pentru că suntem obligaţi să o băgăm pe Chelaru, care mereu a fost slabă la acest aparat. Gândiţi-vă că punctajul la individual compus al lui Iordache este în jur de 60-61 de puncte, în timp ce Chelaru ajunge la 54. E o pierdere mare.


Pe Larisa a mai durut-o şi altădată, dar a pus gheaţă şi a trecut. Uite că acum a pus foarte multă gheaţă şi n-a mai trecut! Octavian Bellu, antrenor coordonator


Noi sperăm să concureze măcar la un aparat sau la două aici. A apărut o durere bizară, nici nu apucase să înceapă pregătirea aici Octavian Bellu, antrenor coordonator


Sursa: ProSport
Postat în 27 iulie 2012
Nume:
E-mail: (optional)
Zâmbet: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Control de Spam: Pentru a confirma că nu eşti un spammer, scrie "hello" în secţiunea de mai jos (fără ghilimele).

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net